Banja Luka: Suspendovani radnici u studentskoj menzi

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Suspendovani radnici u studentskoj menzi


Ranko Ivanković, šef ishrane u banjalučkoj menzi Studentskog centra Nikola Tesla, Milica Udovičić šefica kuhinje i šefovi smjena Jelena Bojić i Petra Malešević suspendovani su zbog sumnji da su odgovorni za trovanje hranom studenata.

"Disciplinski postupak je u toku, a istraga će utvrditi ko je odgovoran za trovanje", rekao je u razgovoru za Glas Srpske direktor ovog centra Milan Komljenović.

Zdravstveno stanje 22 studenta koji se nalaze na liječenju na Klinici za infektivne bolesti u Kliničkom centru Banjaluka, je stabilno, a dosadašnjim analizama utvrđeno je da se radi o zarazi salmonelom, javio je RTRS.

Studenti su, kako je potvrdila Zdravka Kezić, načelnica klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka, oboljeli od febrilnog gasroenternitisa (bol u želucu praćena visokom temperaturom), a da je kod tri pacijenta izolovana salmonela.

Ona je rekla da se svi studenti osjećaju dobro i da se oporavljaju prema planu.

Goran Mutabdžija ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, posjetio je oboljele studente i rekao je da će oni imati vanredni ispitni rok u avgustu.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske istrajat će u traženju odgovornih za trovanje hranom u Studentskom centru Nikola Tesla u Banjaluci, poručio je Mutabdžija.

Policija istražuje

Uzorci hrane kojom su se otrovali studenti u menzi Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci su nestali, a policija istražuje kako je došlo do toga i da li su za to odgovorni radnici menze, rekao je direktor banjalučkog Studentskog centra Nikola Tesla Milan Komljenović.

Banja Luka: Nestao uzorak hrane kojim su se otrovali studenti

On je naveo da se zasad sumnja da je glavni uzrok trovanja studenata piletina, koja je bila na meniju u petak, ali indikativno je da je isti paket piletine korišten za jelo i u restoranu u kampusu gdje nije bilo trovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak