Bajramska čestitka kardinala Puljića

Radiosarajevo.ba
Bajramska čestitka kardinala Puljića


'Neka sve nas, koji živimo na ovim prostorima a osobito sve nas koje veže vjera u jednoga Boga, ujedinjuje težnja da po svojim mislima, riječima i djelima budemo promicatelji Božje dobrote kako bi jednom, nakon svršenog hoda ovom suznom dolinom, mogli stati pred lice Božje bogati djelima dobrote i ljubavi.'

Čestitka je upućena reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću i svim članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Ovim je riječima Kurban-bajram ili Hadžijski bajram pismo čestitao, u ime nadbiskuba vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luka Tunjić. Puljić se, inače, ovih dana nalazi u Vatikanu gdje sudjeluje na Biskupskoj Sinodi

 "Želim da svi muslimani u našoj zemlji Bosni i Hercegovini i u cijelom svijetu proslave ovaj blagdan prinošenja žrtve u miru i zajedništvu. Neka hodočašće u sveta islamska mjesta bude poticaj da svaki član Islamske zajednice bogati svoju dušu u Bogu te raste u plemenitosti, dobroti i otvorenosti prema Bogu i svakom čovjeku“, ističe se, saopćeno je iz KTA BK BIH.

Mons. Tunjić je reisu Ceriću osobno i svim članovima Islamske zajednice u zemlji poželio da blagdan provedu „u miru, radosti i otvorenosti prema svima koji žive na prostorima Bosne i Hercegovine“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak