Asfaltirana jedna, novi rukohvati u tri ulice

Radiosarajevo.ba


Završena je sanacija i asfaltiranje dva dijela kaldrmisane Ulice Mahmutovac u istoimenoj starogradskoj mjesnoj zajednici.

Projekat asfaltiranja Ulice Mahmutovac sa oko 27.200 KM finansirala je Općina Stari Grad, a izvođač radova je bila firma KJKP Rad.

"U sklopu ovog projekta uklonjena je stara i deformisana kaldrma, postavljen je novi tampon, a slivne rešetke i šahtovi postavljeni su na odgovarajuću visinu zbog pravilne odvodnje", pojasnili su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad, te dodali kako je ulica asfaltirana u dužini od 112 i širini od 2,8 do 3,5 metara.

Novi rukohvati u tri starogradske ulice

Postavljene su nove rukohvatne ograde u ulicama Žagrići, Komatin i Bostarići, a naredna lokacija je u Ulici Iza Hrida.

Ukupna vrijednost radova je oko 29.500 KM, a finansira ih Općina Stari Grad. Izvođač radova je Fadž Company d.o.o.

"U sklopu ovog projekta planirano je postavljanje rukohvatnih ograda i u ulicama Timurhanova, Ramića banja, Boguševac, Grličića brdo, Kovači i Save Skarića", pojasnili su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

Pored toga, uradit će se i popravka postojećih dotrajalih rukohvata u ulicama Kovači i Timurhanova.

S obzirom da se radi o terenima sa većim nagibom, postavljanjem ovih rukohvatnih ograda olakšat će se kretanje građana, naročito starijih osoba i djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak