Arzija Mahmutović ostaje v. d. direktorica JU "Djeca Sarajeva"

Radiosarajevo.ba
Arzija Mahmutović ostaje v. d. direktorica JU "Djeca Sarajeva"
Arzija Mahmutović (Foto: radiosarajevo.ba)

Arzija Mahmutović ostaje v.d. direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" do okončanja sudskog postupka, javlja FTV.

Sutkinja Opštinskog suda u Sarajevu Ivana Krželj donijela je rješenje kojim se privremeno rješenje od 18. juna ove godine zamjenjuje mjerom osiguranja zabrane protivnicima predlagateljice Arzije Mahmutović, odnosno Vladi Kantona Sarajevo da poduzimaju bilo kakve aktivnosti na razrješenju i imenovanju direktorice JU "Djeca Sarajeva".

Vlada Kantona Sarajevo 16. juna je na 56. Skupštini, dala saglasnost v.d. Upravnom odboru JU "Djeca Sarajeva" da se Vasva Jajetović, pedagog i psiholog, imenuje za direktora ove ustanove na mandatni period od četiri godine. Jajetovićevu su za ovu poziciju izabrali novoizabrani vršioci dužnosti u Upravnom odboru Javne ustanove "Djeca Sarajeva", a prijedlog je upućen Vladi KS.

Novoimenovana direktorica Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Vasva Jajetović nije potpisala četverogodišnji ugovor za rad u ovoj instituciji, jer je Opštinski sud u Sarajevu donio privremenu zabranu na Odluku Vlade Kantona Sarajeva.

Da apsurd bude veći, na odluku Vlade žalilo se Ministarstvo nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo, na čijem je čelu Safet Kešo, koji već dugo štiti kontroverznu direktoricu Arziju Mahmutović.

Vasva Jajetović na čekanju, Sud poništio odluku Vlade
Vlada KS potvrdila imenovanje nove direktorice JU 'Djeca Sarajeva'
Arzija Mahmutović više nije direktorica JU Djeca Sarajeva

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak