Arzija Mahmutović još uvijek udobno čeka drugostepenu presudu

Radiosarajevo.ba
Arzija Mahmutović još uvijek udobno čeka drugostepenu presudu

Foto: radiosarajevo.ba

Predmet koji je Kantonalni sud vratio na ponovni postupak Općinskom, a vezan za tužbu v.d. direktorice Arzije Mahmutović protiv Vlade Kantona Sarajevo i dalje je na čekanju. Zatišje bez osnova potaklo je premijera Besima Mehmedića da uputi dopis Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, u kojem od njih traži odgovor zašto sudinica, koja je prvostepeno rješenje donijela u roku od 24 sata, sada ne želi završiti postupak, piše Oslobođenje u petak 17. septembra.

"U utorak sam poslao dopis, jer se putem pravobranilaštva Kantona raspitujem za ovaj slučaj, ali informacija nema. Ako je prvostepeno rješenje doneseno u roku od 24 sata, zar drugo trebamo čekati pola godine, kazao je Mehmedić za Oslobođenje.

Podsjećamo, nakon štoje kantonalna Vlada na čelno mjesto JU Djeca Sarajeva imenovala Vasvu Jajetović, v.d. direktorica Arzija Mahmutović tužila je Vladu. Tada je sud donio odluku u rekordnih 24 sata da je Vasva Jajetović neregularno izabrana jer je bilo sporno imenovanje Upravnog odbora. Od tada Arzija Mahmutović ponovo obnaša funkciju v.d. direktorice i primat će plaču za to, sve dok se ne donese drugačija presuda. 

Vezano:
Arzija Mahmutović na korak od 'konačnog pada'
Arzija Mahmutović ostaje v. d. direktorica JU "Djeca Sarajeva"
Vasva Jajetović na čekanju, Sud poništio odluku Vlade

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak