Argeta uklanja sporne i uvredljive reklame

Radiosarajevo.ba
Argeta uklanja sporne i uvredljive reklame

Nedavno postavljene Argetine reklame izazvale su brojne reakcije i negodovanja pojedinaca. Nakon protestnog pisma koje su aktivistkinje Fondacije CURE uputile upravi Argete d.o.o., povodom marketinške kampanje za paštetu Argetu Delight, portal namirnice.ba objavio je Argetinu reakciju u kojoj ističu da će svi sporni oglasi biti uklonjeni s reklamnih površina u što skorijem vremenu.

Argeta: Svi sporni oglasi će biti uklonjeni s reklamnih površina u što skorijem vremenu

''Tragom napisa u pojedinim medijima, osjećamo se dužnima da Vas obavijestimo kako kampanja za našu novu Argeta Delight liniju, pod sloganom 'Bez nepotrebnog užitak je savršen!', nije imala za cilj da nekog povrijedi, osobito ne da ukazuje na ženu kao višak. Namjera je bila unijeti malo humora u kontekstu minulog Europskog prvenstva u fudbalu i žao nam je ukoliko je poruka drugačije protumačena.'', oglasili su se iz uprave Argeta d.o.o.

Iz Argete ističu da im je žao što je njihova reklama protumačena na način da su zabava i sreća tamo gdje nema žena ili da je fudbal isključivo u sferi interesovanja muškaraca, te da to svakako nije bila njihova namjera.

''Ovom prilikom želimo ukazati i na činjenicu da su u našoj kompaniji žene poštovane i cijenjene saradnice te posebno važne i nezamjenjive, a u poslovnom programu namaza prije svega rade žene, na svim razinama, od vođenja robnog znaka do razvoja, kontrole i proizvodnje. Mi smo kompanija koja poštuje zakon o ravnopravnosti spolova i zakon o zabrani diskriminacije Bosne i Hercegovine.'', kažu iz d.o.o. Argeta.

Budući da oglasima i svojom novom kampanjom, kako kažu, nisu imali za cilj da šalju poruke koje pozivaju na diskriminaciju i omalovažavanje, svi sporni oglasi će biti uklonjeni s reklamnih površina u što skorijem vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak