Angelinin film se neće prikazivati u Banjaluci

Radiosarajevo.ba
Angelinin film se neće prikazivati u Banjaluci

Film Angeline Jolie, U zemlji krvi i meda, neće biti prikazan u banjalučkim kinima iako je njegovo prikazivanje trebalo početi 16. februara.

U zemlji krvi i meda neće biti u kinima RS-a?

Razlog za to je nezainteresovanost publike za ovo ostvarenje, rekao je za srbijanski Blic Vladimir Ljevar, distributer ovog filmskog ostvarenja za RS i direktor banjalučkog Multipleksa Palas.

A potom je objasnio i nezainteresovanost publike:

"Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjoj Luci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u Palasu, a šta ne", rekao je Ljevar. Prema pisanju Blica Ljevar se upitao i "ko hoće da gleda smeće od tog filma ovdje"?

"Smatram da ne postoji dovoljno interesovanje za to. Naš bioskop prikazuje samo one filmove koje će ljudi gledati. Film nije zabranjen, već niko nije zainteresovan", istakao je Ljevar.

Vlasnik banjalučkih bioskopa je dodao kako je film pogledao i da može da potvrdi da nema umjetničku vrijednost.

"Nema nikakve veze sa umjetničkom etničkim djelom. Ako zanemarimo političku notu, to ostvarenje je opet smeće", naveo je Ljevar.

U zemlji krvi i meda - kako do ulaznica?

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak