Angelinin film 4. po gledanosti u Srbiji i Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Angelinin film 4. po gledanosti u Srbiji i Crnoj Gori

Film U zemlji krvi i meda redateljice Angeline Jolie ne samo da je ostvario izvanredan uspjeh u BiH i najbolje kino otvaranje ove godine u Hrvatskoj, već je ostvario i neočekivano dobre rezultate u Srbiji i Crnoj Gori.

Naime, u samo četiri dana prikazivanja pogledalo ga je 1.875 gledatelja, stoji u zvaničnom saopštenju generalni distributera ovog filma, kompanije Blic film&video.

Redateljski i scenaristički prvijenac Angeline Jolie polučio je interes publike u Srbiji i Crnoj Gori. U samo četiri dana prikazivanja film je pogledao 1875 gledatelja, a zaradio je 728.119 Din.

Podsjetimo, beogradskoj premijeri filma U zemlji krvi i meda prisustvovalo je 12 gledalaca.

U deset dana prikazivanja film je u BiH i Hrvatskoj pogledalo 57.116 gledatelja sa ukupnom zaradom od 1.340.643 kn.

Film U zemlji krvi i meda prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju je rat naplatio pojedincima. Umjetnički je to pogled redateljice na tužnu ljubavnu priču koja se odvila u ratnom razdoblju. Snažna redateljska i scenaristička palica Angeline Jolie među gledateljima izazvala je različita mišljenja i osjećaje, ali svakako nikog nije ostavila ravnodušnim.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak