Angelina Jolie: Zvanično 'Počasna građanka Sarajeva'

Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie: Zvanično 'Počasna građanka Sarajeva'

“Vrijeme koje sam provela u Bosni, kao i ljudi koje sam tu upoznala, zauvijek su me promijenili. Ne mogu vam reći koliko mi znači to što sam proglašena za počasnog građanina Sarajeva, grada tako priraslog mom srcu”, izjavila je Angelina Jolie u subotu u Sarajevu

Povod za ovu izjavu bila je ceremonija uručenja specijalnog priznanja 'Počasna građanka Sarajeva', u sklopu njenog boravka na 18. Sarajevo film Festivalu. Ovo značajno priznanje izuzetnoj umjetnici, velikoj prijateljici Sarajeva, uručio je premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić.

Priznanje je Jolie dodijeljeno 6. aprila 2012. na Dan Sarajeva, a ovo je bila prilika i da joj se to priznaje lično uruči, saopćeno je iz press službe SFF-a.

Ranije u subotu,  ova glumica pozdravila je učesnike Sarajevo Talent Campusa i održala uvodno predavanje kojem je prisustvovalo blizu stotinu mladih talenata, režisera, scenarista, producenata, glumaca i filmskih kritičara iz 13 zemalja regiona.

“Sarajevo Film Festival je veoma značajan događaj koji skreće pažnju svjetske javnosti na umjetnost, muziku i ogroman talenat čitave regije. Festival također podsjeća i na ogroman iscjeliteljski potencijal koju imaju umjetnost i film. Svaki je put veliko zadovoljstvo doći ovdje”, kazala je ovom prilikom Jolie.

Loading...

 

Vezano:
Angelina Jolie počasna građanka Kantona Sarajevo
Koga najviše voli Angelina Jolie

Svjetski mediji o premijeri 'U zemlji krvi...'
Žao mi je što je regija i dalje toliko podijeljen
Jolie: Hvala vam što ste večeras ovdje!
Angelina o 'bošnjačkoj' vojsci: Nisu imali uniforme

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak