Angelina Jolie o ljubavi prema BiH: Ova će zemlja uvijek biti bliska mom srcu

0
Radiosarajevo.ba

Intervju poznate holivudske glumice Angeline Jolie sa Senadom Hadžifejzovićem večeras će bit prikazan na Face TV-u u 21 sat.

Ona je u razgovoru koji će biti objavljen kazala da je samo dva puta javno zaplakala.

"Jednom zbog majke, drugi put zbog Bosne", kazala je on.

Angelina u Srebrenici

Podsjetimo, poznata holivdska glumica dva puta je bila u našoj zemlji. Prvi put sa sada već bivšim suprugom, također poznatim glumcem Brad Pittom i 2014. godine, kada je bila i u Srebrenici, gdje se je upoznala sa upoznala se s predstavnicama Udruženja Majke Srebrenice i razgovarala sa ženama koje su silovane u ratu.

Britanska političarka rođena u BiH koju Angelina smatra mentoricom

BBC je pisao kako je britanska političarka Arminka Helić zaslužna za upoznavanje ministra Haguea i Angeline Jolie.

William Hague ispričao je kako mu je Arminka Helić 2011. rekla kako obavezno mora pogledati film Angeline Jolie U zemlji krvi i meda, film koji govori o smišljenoj strategiji silovanja u bosanskom ratu. 

Helić je bila vodeći savjetnik o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima, a u toj kampanji radila je i holivudska glumica Angelina Jolie.

The Times navodi i kako je glumica prisustvovala njenom imenovanju te je izjavila kako je Helić nevjerovatna žena koju je upoznala tokom angažmana na sprječavanju seksualnog nasilja nad ženama u ratu, te da je ova izuzetna Bosanka bila njena mentorica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak