Amina se osjeća bolje, akcija se nastavlja

Radiosarajevo.ba
Amina se osjeća bolje, akcija se nastavlja


Krajem februara, u Gradskoj areni Zenica, održan je koncert za pomoć malenoj Amini Halilić koja živi sa srčanom manom, na kojem je prikupljeno oko 35.000 KM.

"Porodica Halilić do sada je prikupila 20.000 KM, a kada saberemo iznos prikupljen u Gradskoj areni Zenica, naša Amina trenutno posjeduje iznos od 55.000 KM što je svakako dobar preduslov za kontaktiranje klinike u Turskoj što će u narednim danima biti i učinjeno.

Amina Halilić ima srčanu manu, prolaps mitralne valvule, a za njen oporavak potrebno je 26.500 eura (oko 53,000 eura), koliko košta operacija u Turskoj.

Uspješnost ovog projekta pokazatelj je kako se još uvijek možemo osloniti na našu mladost, te da možemo barem jednim dijelom biti sretni što postoje ljudi poput ove neformalne grupe koji su spremni srcem ući u ovako veliki projekat i pomoći da se mladi život ne ugasi", rekao je PR koncerta Dino Pašalić.

Amina Halilić je rođena 1997. godine, učenica je Druge gimnazije u Zenici. Već nekoliko godina živi sa srčanom manom (PROLAPS MITRALNE VLAVULE), te joj je hitno potrebna operacija u Turskoj, koja iznosi 26.500 eura.

"Amina se trenutno osjeća dobro, a akcija prikupljanja novca za ovu malu Zeničanku se nastavlja", rekao je Pašalić.

Svoj prilog možete dati i uplatom sredstava u Hypo Alpe Adria Bank i to uz pomoć slijedećih podataka:
Broj žiro računa: 3060410000039477
Partija: 21461709
Naznaka: Za liječenje Halilić Amine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak