Amerikanke u školskim klupama u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Amerikanke u školskim klupama u Sarajevu

Sarajevsku Prvu Gimnaziju i Srednju muzičku školu ove će godine pohađati i tri učenice iz Sjedinjenih Američkih Država, koje su u BiH stigle u okviru programa ''Razmjena mladih'' Rotary kluba Sarajevo. U Prvoj Gimnaziji čak su im pripremili i svečani prijem. 

Sierra Hope Melton, Madison Keri Grant-Neary i Andrea Melrose Abad Puldo, na osnovu ranije dobivenih saglasnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, pohađat će nastavu u ovoj školskoj godini, te imati statuse gost učenik

Istovremeno, u Ameriku su otišle tri učenice iz Sarajeva koje će boraviti i živjeti godinu dana u porodicama učenica koje su došle u Sarajevo.

Tri Amerikanke kažu kako su naišle na dobrodošlicu koja ih je pozitivnu iznenadila i koja mnogo obećava. Nadaju se da će za godinu dana steći mnogo prijatelja te da će prilikom povratka kući ponijeti samo dobra iskustva, navodi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak