Amar Osim: Sarajevo nije najveći klub u državi

Radiosarajevo.ba
Amar Osim: Sarajevo nije najveći klub u državi

I dok se u ostalim klubovima užurbano rade na ojačavanju igračkog kadra, u Želji je posve mirno, kada je u pitanju prelazni rok.

Tekst preuzimamo sa portala Oslobođenje.ba.

Podsjetimo, Grbavicu je odmah po završetku jesenjeg dijela, napustio Makedonac Yani Urdinov, a nakon njega raskid ugovora zatražio je golman Adnan Hadžić, koji je nakon sjajnog otvaranja sezone, izgubio mjesto među stativama.

Ko je najveći u BiH?

Menadžer ekipe Amar Osim ne očekuje da bi još neko mogao zatražiti odlazak, a ukoliko ostane tako, onda se Plavi ne bi ni pojačavali za proljeće, pogotovo jer igrači koje žele, su ugovorom vezani za svoje klubove.

"Vraćaju nam se Zolotić i Čolić, koji će pojačati konkurenciju, a sa posudbe se vratio i Mirsad Ramić", kaže kratko Osim, kojeg smo upitali da prokomentariše investiranje Vincenta Tana u redove gradskog rivala, odakle u svakodnevnim istupima potenciraju da je Sarajevo najveći klub u BiH?!, uprkos činjenici da je Željo miljama daleko kada su u pitanju osvojeni trofeji.

"Za mene nije. Možda za nekoga jeste, ali za mene nije, ali svakako nije u tome poenta."

A poentu krije prvi čin...

"I prije dolaska investitora u Sarajevo, bili su nam najozbiljniji konkurenti za titulu, tako da se sa te strane ništa ne mijenja. Biće im lakše živjeti, to je činjenica, ali sa druge strane imaće i pritisak i ako se budu znali nositi s njim, onda mogu napraviti velike stvari. Realno, tako bih za svakoga rekao. Ako se od njih očekuje da sad pobijede sve redom i osvoje 26 bodova više od ostalih, to neće valjati. Dakle, bitno je pronaći balans između želja i mogućnosti, odnosno dobrih i loših strana, a previše novca nekad može biti i loše."

U Želji nema takvih problema, jer novca više nema, nego što ima...

Ćutahija u kampu Liverpoola

"Finansijska situacija i nije toliko loša. Uspjeli smo vratiti neke dugove, a imamo skoro milion potraživanja. Još čekamo novac za od transfera Cocalića, Zukanovića, te Šehića i Adilovića, tako da situacija i nije toliko alarmantna, kao što se potencira", tvrdi menadžer plavih Amar Osim, koji će zamjenu za Adnana Hadžića, ukoliko napusti Grbavicu, potražiti u Vedranu Kjosevskom.

Na kraju dodajmo kako će i kadetski reprezentativac Emir Ćutahija u februaru ići u kamp Redsa, gdje će ostati sedam dana na probi, a u Liverpool je već otputovao i napadač Armin Hodžić, koji ima ugovor sa ovim engleskim velikanom.

Podsjećanja radi, Ćutahija, velika golmanska nada tima sa Grbavice, prije nekoliko dana potpisao je profesionalni ugovor sa Željom, koji bi mogao naplatiti pristojno obeštećenje u slučaju da se transfer realizuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak