Akcija 'STOP raku dojke': Prikupljeno 2,000 KM

Radiosarajevo.ba
Akcija 'STOP raku dojke': Prikupljeno 2,000 KM

U akciji "Stop raku dojke" koju su organizirali Fondacija "Sanela Redžepagić" i MUP Kantona Sarajevo podijeljeno je oko hiljadu brošura o prevenciji raka dojke te prikupljeno više od dvije hiljade KM.
Iako je osnovni motiv akcije bio podizanje svijesti i educiranje žena o ovoj opakoj bolesti, vozači su sa simpatijama prihvatili akciju te u posebne kasice davali prilog

Nekoliko stotina vozača koji su na tri punkta zaustavljale neobične patrole sastavljene od profesionalaca - saobraćajnih policajaca i mladih aktivistica Fondacije, akciju su podržali i dali svoj prilog za potrebe Fondacije.

Fondacija iskreno zahvaljuje MUP-u KS-a čiji su djelatnici učešće u ovoj akciji prihvatili i realizirali, na najbolji mogući način, pokazujući i drugu vrlo značajnu ulogu koju policija ima u društvu, a to je privrženost humanitarnim akcijama i aktivnostima, saopćeno je iz Fondacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak