Akcija građana: Tišina, Parlament radi

Radiosarajevo.ba

FOTOGALERIJA

Oko pedesetak građana Sarajeva okupilo se danas ispred sarajevskog tržnog centra, koji se nalazi preko puta zgrade institucija BiH, kako bi održali kontinuitet izražavanja nezadovoljstva zbog nerada državnih institucija i dogovorili naredne korake.

Videoreportaža sa protesta ispred Parlamenta

Kako je za portal Radiosarajevo.ba rekao Šemsudin Maljević, čovjek koji je u kontaktu s javnosti ispred demonstranata, građani su na današnjem sastanku dogovorili da će u narednim danima parlamentarcima pružiti najbolje moguće uslove za rad.

"Odlučili smo se na jedan potpuno drugačiji pristup, nego što je to do sada bio slučaj. Kako su se parlamentarci žalili da nemaju uslove za rad, odlučili smo napraviti kampanju pod nazivom Tišina, Parlament radi. Stoga želimo da apelujemo na građane da na poslu, okolnim stanovima, ali i prolaznicima, vozačima ispred Parlamenta BiH ne budu bučni i da govore što je moguće tiše kako bi parlamentarci imali najbolje moguće uslove i mogli nesmetano raditi i do 30. juna usvojiti zakona o jedinstvenom matičnom broju", rekao nam je Maljević.

On je u razgovoru za naš portal istakao kako ovaj datum nije ultimatum, jer ne žele da stvaraju dodatni pritisak parlamentarcima.

Maljević je kazao kako će okupljanje građana biti svaki dan u pet do 12 u blizini Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Današnji sastanak građana trajao je oko dva sata nakon čega su se razišli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak