Adnan Lovrić: Zaista je dobar osjećaj izgubiti kile

Radiosarajevo.ba
Adnan Lovrić: Zaista je dobar osjećaj izgubiti kile


Promijeniti način ishrane, ne jesti hamburgere i ostalu fast food hranu, ne piti gazirana pića, ne jesti tri sata prije spavanja, vježbati, trčati, plivati...mnogo je savjeta kako spriječiti nastanak suvišnih kilograma, ali to nije baš tako lako. To znaju oni koji se bore sa ovim problemom, koji je sve više rasprostranjen među djecom. 

Dječak koji se izborio sa gojaznosti, napravio je Jednominutni film o svojoj pobjedi nad kilogramima. 

To je Adnan Lovrić iz Brčkog, koji je u sklopu Festivala jednominutnog filma uradio film 'Dobar osjećaj' koji upravo govori o temi gojaznosti, a o svom filmu za Manjine.ba kaže: 

„Želio sam prikazati moj problem, a to je gojaznost. Imao sam previše kilograma i kad sam smršao, to je zaista bio taj dobar osjećaj", kaže Adnan. 

Adnan smatra da je gojaznost jedan od većih problema među njegovim vršnjacima, jer djeca koja imaju višak kilograma često budu izbačena iz društva. 

"Druga djeca izazivaju gojazne vršnjake, to nije nimalo lijepo, naprotiv, neugodan je to osjećaj i sretan sam jer sam ja uspio da smršam" kaže Adnan. Dodaje da u Općini u kojoj on živi djeca imaju probleme, posebno izdvaja problem nasilja:

"Nasilje je problem, djeca se svađaju i tuku. To može preći u nešto ozbiljnije, djeca se tuku, a kad odrastu sigurno će koristiti pištolje", mišljenja je ovaj učenik osnovne škole iz Brčkog. 

Adnan je ostvario ulogu u filmu 'ŽaBazen' koji je dobio priznanje u kategoriji Najbolja gluma. Autor ovog filma je  Milan Rogića iz Brčko distrikta. 


„Moj prijatelj Milan je snimio film o bazenu u Brčkom. Za taj bazen su bila sakupljena novčana sredstva, ali on nije obnovljen. Treba nam mjesto gdje ćemo se osvježiti tokom ljeta,“ rekao je Adnan za Manjine.ba i dodao da bi volio da se kulturne institucije u Brčko distriktu obnove kako bi mladi ljudi mogli više uživati u kulturnim dešavanjima.


O Festivalu Jednominutnog filma čitajte ovdje.

E.S.H, Manjine.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak