2,4 miliona KM za zaštitu od poplava u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
2,4 miliona KM za zaštitu od poplava u Sarajevu

Ministar privrede u Kantonu Sarajevo Rusmir Sendić danas je potpisao dva sporazuma koja se odnose na regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava u sarajevskom području, u ovoj godini.

Ministar Sendić dokument je potpisao sa načelnicima općina Stari Grad, Ilidža, Hadžići, Trnovo, Vogošća, Ilijaš i Novi Grad, a, prema njegovim riječima, drugi akt je posebno značajan jer se odnosi na zaštitu poljoprivrednog zemljišta.

Premijer KS-a Fikret Musić danas je naglasio da Vlada u budućnosti planira i povećavati iznos ovih sredstava.

Novogradski načelnik Aner Šuman naglasio je u izjavi za novinare da će sredstva od 200.000 KM biti utrošena za Lepenicu, dok je načelnik Ilidže Senaid Memić kazao kako će isti iznos novca utrošiti za tok rijeke Zujevine.

Još neki od projekata su uređenje korita rijeke Bosne u vrijednosti od 450.000, a predviđeno je 70.000 KM za uređenje Mošćanice

Vlada Kantona Sarajevo je za uređenje riječnih korita i zaštitu od poplava rizičnih dijelova svih općina na području KS-a od 2006. izdvojila  5,5 miliona KM, podsjetila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak