NVO Svjetlo: 4 bicikla za mlade sa umanjenim sposobnostima

Radiosarajevo.ba
NVO Svjetlo: 4 bicikla za mlade sa umanjenim sposobnostima


"Donacija je osigurana zahvaljujući dobrim ljudima, koji žele ostati anonimni. Tim činom ispunili su želju mladim osobama bez roditeljskog staranja koji nikad nisu imali vlastiti bicikl", saopćenio je NVO altruista "Svjetlo".

Bicikl su dobili Darko Dedić, koji je stekao zvanje kuhara i živi u hraniteljskoj porodici; Sadik Mehmedi, koji nakon smrti roditelja živi s bratom i nije završio školu; te sportašice Irna i Irma Pršeš, smještene u Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba.

"Skrećemo pažnju javnosti na položaj i potrebe djece koja su bez roditeljskog staranja prema kojima, nakon osposobljavanja za neko od zanimanja, država nema nikakvu obavezu. Da nema razumijevanja dobrih ljudi mnogi bi bili prepušteni sami sebi. Takva zakonska regulativa nema milosti ni prema djeci s lakom mentalnom retardacijom koja su bez roditeljskog staranja, navodi se.

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak