"Srce za djecu oboljelu od raka" uručilo vrijednu donaciju dječijem Hematoonkološkom odjelu

0
Radiosarajevo.ba

Predstavnici Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" posjetili su Hematoonkološki odjel Pedijatrijske klinike Jezero Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i uručili vrijednu donaciju medicinskih opreme i higijenskih potrepština.

Vrijednost donirane opreme i potrepština iznosi 22.500 KM.

Drektor Udruženja Fikret Kubat, vršiteljica dužnosti generalne direktorice KCUS-a prof. dr. Hajrija Maksić, direktor Discipline za zdravlje djeteta prof. dr. Edo Hasanbegović i vršiteljica dužnosti šefa Hematoonkološkog odjela dr. Lejla Pilav razgovarali su o trenutnom stanju i liječenju djece na Hematoonkološkom odjelu, te unapređenju saradnje na zajedničkim projektima u narednom periodu.

Vlada Federacije BiH traži novo zaduženje do 5.000.000 eura za izgradnju pruge Ilidža-Hrasnica

Upriličena je i posjeta Roditeljskoj kući, koju vodi Udruženje, gdje su pozdravili djecu i porodice koje se trenutno nalaze tamo.

"Ponosni smo što je zaključak da Pedijatrijska klinika radi nesmetano, te da nema problema u snadbijevanju citostaticima, esencijalnim lijekovima za liječenje djece od malignih bolesti", navode iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“.

Istinski superheroji: Donirana krv za djecu oboljelu od raka znači život

Naglasili su da posebno raduje činjenica da uspješna dugogodišnja saradnja između KCUS-a i Udruženja "Srce za djecu" direktno utiče na lakši put do izlječenja djece oboljele od raka.

"Takav vid multidisciplinarnog pristupa i partnerstva ključni je pokazatelj sjajne simbioze između vladinog i nevladnog sektora, te pozitivnog utjecaja na jednu od najvulnerabilnijih grupa društva", saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak