"Nemojmo prestati pričati o Palestini": U Sarajevu danas Humanitarni bazar za Gazu

7
Radiosarajevo.ba
"Nemojmo prestati pričati o Palestini": U Sarajevu danas Humanitarni bazar za Gazu

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 13. jula organizuje tradicionalni Humanitarni bazar koji su ovaj put posvetili herojskom narodu Gaze i Palestine. Dakle, pored toga što prihod od bazara ide za Gazu, na ovaj način Pomozi.ba organizacija želi ukazati na važnost konstantnog podsjećanja na patnje i stradanja kroz koje ove ljudi prolaze, a o kojima se sve manje i manje priča.

Pomozi.ba organizacija je do sada poslala dva miliona konvertibilnih maraka humanitarne pomoći Gazi, a čim granični prelaz Rafah između opkoljenog Pojasa Gaze i Egipta bude otvoren, nastavljaju sa distribucijom pomoći.

Podsjećamo, izraelska vojska je početkom maja preuzela kontrolu nad palestinskom stranom prelaza Rafah u sklopu opsežne vojne operacije, što je rezultiralo civilnim žrtvama i obustavom isporuke humanitarne pomoći.

Obišli smo lokacije gdje se prodaju ulaznice za europsku utakmicu FK Sarajevo: Evo šta smo snimili

Humanitarna akcija Pomozi.ba za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se 2 KM.

Volonteri i uposlenici Pomozi.ba organizacije su i ovaj put za Humanitarni bazar izdvojili razne kućne potrepštine, knjige, odjeću, obuću, te druge nove i polovne stvari koje posjetioci mogu kupiti po povoljnim cijenama.

Pomozi.ba objavio emotivan video: Sanitet koji su donirali građani BiH i dalje u službi heroja u G.

Humanitarni bazar biće održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, a radno vrijeme je od 10 do 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak