FOTO: Zmajevi okončali pripreme u BiH

Radiosarajevo.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim treningom u Hrasnici okončala je prvu fazu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu Brazilu, javlja Fena.

Selektor Safet Sušić je zadovoljan odrađenim poslom od 11 dana priprema.  

"Trenirali smo praktično svaki dan po dva puta, osim danima kada smo imali druge obaveze ili slobodne dane. Istina je da smo imali sitnih problema s povredama. Nijedan trening nismo imali sve igrače na raspolaganju, pa nismo mogli taktički uigrati neke stvari, ali to ćemo raditi u Americi. Izuzev Bičakčića, niko od igrača nije ozbiljnije povrijeđen. Na njega vjerovatno nećemo računati u prvoj prijateljskoj utakmici, a ostali će svi biti spremni. Danas nismo mogli računati na Senada Lulića. Ipak, protiv Obale Slonovače ćemo imati sve igrače na raspolaganju", kazao je Sušić. 

Na posljednjem treningu, uoči sutrašnjeg puta na turneju u SAD-u, nije bilo Senada Lulića koji je radio po individualnom programu i ostao je u hotelu, dok su s ostalim igračima trenirali Sead Kolašinac i kapiten Emir Spahić, koji je propustio sinoćni trening.

Na stadionu u Hrasnici individualno su trenirali i povrijeđeni Ermin Bičakčić i Tino-Sven Sušić

Na početku pripema Bičakčić je bio jedini igrač s ozbiljnijom povredom, ali po njegovim riječima osjeća se sve bolje i nada se da će uskoro početi da trenira s ekipom. 

"Sve ide po planu, želim što prije da sve vratim. Očekujem da u prijateljskim utakmicama dobijem priliku i odigram makar jednu  utakmcu prije početka SP. S doktorima i fizioterpeutima sam dobro radio i svi su mi mnogo pomogli da se što prije oporavim. Sada se osjećam bolje da mogu trenirati s loptom", kazao je Bičakičić. 

Vezni igrač splitskog Hajduka Tino Sušić, koji ima lakšu povredu koljena, uoči treninga kazao je da se dobro oporavlja i da očekuje da se priključi trenizima u SAD-u. 

"Zadovoljan sam, dobro treniramo i imamo odličnu atmosferu. Idemo u SAD puni sebe i s velikom motivacijom. Sve ide nabolje, dobro se osjećam u reprezentaciji. U Brazilu očekujem da prođemo grupnu fazu i svi ćemo dati sve od sebe da to uspijemo. Probaću se nametnuti, iako je velika konkurencija. Meni je veliko zadovoljstvo što sam među 24 igrača", kazao je Sušić. 

Reprezentacija BIH u utorak putuje u SAD gdje će igrati dvije prijateljske utakmice protiv Obale Slonovače (30. maja) i  Meksika (4. juna).

Pratite rubriku Brazil 2014 na portalu Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak