Emotivna poruka majke za Pomozi.ba: "Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta"

0
Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka majke za Pomozi.ba: "Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta"

Edim Nur, mladić koji je svoj 20 rođendan proslavio u bolničkom krevetu, na intenzivnoj njezi jedne od istanbulskih bolnica, vratio se kući vidno oporavljen.

Za to su zaslužni prvenstveno članovi porodice, a potom udruženje Pomozi.ba koje je uz pomoć građana prikupilo neophodna sredstva za liječenje ovog mladića.

Podsjećamo, Edim Nur je izgubio u potpunosti sluh, srce mu radi sa 15 posto kapaciteta, a ima i zamućen vid. Izgubio je i 25 kg. Iako je još od djetinjstva imao probleme sa bubrezima i mjehurom, nakon nekoliko operacija u našoj zemlji vodio je posve normalan život, bavio se sportom...

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Nakon oporavka, emotivnom porukom se obratila njegova majka udruženju Pomozi.ba koje prenosimo u cijelosti:

"Hvala vam što ste pomogli da spasimo život mog djeteta", napisala nam je Fata, majka Edima Nura Hajdarevića koji je njegov dvadeseti rođendan dočekao u bolesničkoj postelji u Istanbulu na rubu smrti.

On se jučer na vlastitim nogama, vidno oporavljen vratio u rodni grad, a doček na aerodromu u Sarajevu bio je više nego dirljiv, a dočekali su ga mnogobrojni članovi njegove porodice i prijatelji.

Za njega smo pokrenuli posljednji apel u mjesecu ramazanu i zahvaljujući vašoj podršci jako brzo prikupili ogromna finansijska sredstva za liječenje na čemu vam od srca zahvaljujemo.

Zbog ovakvih priča postojimo", navodi se u objavi udruženja Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak