Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću nagrada "Sarajevska pahuljica"

Radiosarajevo.ba
Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću nagrada "Sarajevska pahuljica"
Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću dodijeljena je nagrada "Sarajevska pahuljica" za ostvaren izuzetan uspjeh na takmičenju u oblasti sporta.

Usvajanjem Odluke o dodjeli nagrade „Sarajevska pahuljica“ jučer je započeo rad 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, Gradsko vijeće nagradu dodjeljuje mladim osobama u životnoj dobi do navršenih 30 godina starosti, te redovnim učenicima i studentima sa područja grada Sarajeva, kao pojedincima i grupama, koji su ostvarili izuzetne rezultate na očuvanju i unaprijeđenju općedruštvenih vrijednosti, kao i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Sedmogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice, dječak rođen bez ruku, ne prestaje da oduševljava sve u regiji i šire.

Od dječaka koji je imao fobiju od vode i koji aktivno koristi samo jednu nogu u plivanju, Ismail je postao heroj nacije, kako ga mnogi nazivaju.

Plivanje je počeo trenirati prije dvije godine na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. S obzirom na to da u Zenici nemaju bazen, dva puta sedmično dolazi u Sarajevo kako bi trenirao sa drugarima sa različitim invaliditetima.

Ovaj leptir bez krila dokazao je svima da su bitni želja, volja i upornost, a da će i uspjeh potom doći.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak