Uspješni Sarajlija: Almin Karamehmedović osvojio svoj 14. Emmy u karijeri

0
Radiosarajevo.ba

Almin Karamehmedović, jedan od najboljih televizijskih producenata na svijetu, osvojio je svoj 14. Emmy u karijeri.

Karamehmedović već sedam godina radi na poziciji izvršnog producenta jedne od najgledanijih emisija World News Tonight with David Muir na američkom ABC Newsu.

Njegov brat Belmin Karamehmedović, direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, na svom Facebooku izvjestio je o novom Alminovom uspjehu.

Završen uviđaj: Objavljeni najnoviji detalji o drami u Nevesinju

Facebook: Almin Karamehmedović

"Moj brat Almin, izvršni producent najgledanijeg news programa u Americi 'World News Tonight with David Muir', zajedno sa timom koji predvodi, osvojio je svoj 14. Emmy u karijeri za priču 'The Children of Auschwitz'. Svaka čast, majstore, samo je nebo granica. Preponosan sam!", napisao je Belmin Karamehmedović.

Print Screen

"Almin Karamehmedović je zvanično najbolji američki producent TV programa i jedan od najboljih televizijskih producenata na svijetu.

Njegov ABC World News Tonight sa Davidom Muirom je i u sezoni 2020/21 najgledaniji televizijski program u Americi. Almin je prvi stranac ikada koji je postao glavni producent vodećih vijesti u SAD. Do sada je realizovao fantastične programe sa svih kontinenata i osvojio nebrojene nagrade. Iz Sarajeva je, sa Čobanije!", napisao je na svom Facebook profilu i bh. režiser Haris Pašović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak