Komemoracija za Borisa Tihija: Bio je omiljen kao profesor i veliki stručnjak

Radiosarajevo.ba
Komemoracija za Borisa Tihija: Bio je omiljen kao profesor i veliki stručnjak
Akademska zajednica, prijatelji i bivši studenti, oprostili su se danas od profesora čiji je rad obilježio jednu epohu sarajevskog Ekonomskog fakulteta 

Profesor Boris Tihi, redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, preminuo je 20. maja 2017. godine. Bio je cijenjeni stručnjak iz domena ekonomije i marketinga.

U svom govoru na komemoraciji, rektor univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj istaknuo je da je Tihi bio omiljen kao profesor i stručnjak. Čitav rat proveo je u Sarajevu, uz svoje studente, iako je imao brojne profesionalne ponude s drugih fakulteta. Kao rektor, uveo je Sarajevski univerzitet u Bolonjski proces, borio se za autonomiju univerziteta i interdisciplinarne studije. 

Vesna Babić Hodović, šefica Katedre za marketing na Ekonomskom fakultetu, rekla je, između ostalog, da bi se o radu profesora Tihija mogla napisati čitava knjiga. Osnovao je prvu katedru za marketing na području bivše Jugoslavije. Bio je najmlađi doktor nauka u to vrijeme, a u Sarajevo je stigao s doktoratom koji je odbranio u Napulju u Italiji. 

Boris Tihi će se pamtiti kao dobar čovjek, veliki stručnjak i vrstan pedagog. 

Sahrana će se obaviti na Gradskom groblju Bare, danas u 15,00. Ispraćaj ispred ateističke kapele. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak