In memoriam | U Sarajevu preminuo dr. Ifet Filipović, sin akademika Muhameda Filipovića

3
Radiosarajevo.ba
In memoriam | U Sarajevu preminuo dr. Ifet Filipović, sin akademika Muhameda Filipovića

U Sarajevu je jučer, 16. augusta, preminuo dr. Ifet Filipović, ljekar, internista i humanista.

Kako je na društvenim mrežama napisao legendarni sarajevski ljekar i heroj u bijelom, ratni direktor sarajevske Opće (Vojne) bolnice, Bakir Nakaš, dr. Filipović preminuo je iznenada.

"Bio je jedan od prvih, mladih ljekara kojeg smo primili u tadašnju Državnu bolnicu Sarajevo u kojoj je započeo raditi kao mladi, tek diplomirani ljekar i bio nam je od velike koristi. Zanimala ga je interna medicina pa je sa kolegama, šefom odjeljenja, dr. Jaroslavom Sudjijem, dr. Ibrahimom Gavrankapetanovićem, dr. Hajrom Bašićem i dr. Draganom Stevanovićem nastojao prikupiti što vise znanja iz ove oblasti.

Savez kolumnista | Edin Subašić: Velikosrpsko "igranje vatrom"

Vrijeme je prolazilo, a dr. Ifet Filipović sve više se okretao prema Klinici za kardiologiju Kliničkog centra univerzitata u Sarajevu na koju je prešao uz saglasnost tadašnjeg menadzmenta Državne bolnice Sarajevo", napisao je Nakaš, te dodao kako će dr. Filipović u njegovom sjećanju ostati "kao vrijedan ljekar kojeg je zanimalo obrazovanje i želja da pomogne njegovim pacijentima".

"U sjećanju mi je čest dolazak njegovog oca, rahmetli akademika dr. Muhameda Filipovića kojeg je živo zanimalo napredovanje njegovog sina Ifeta. Neka ti je rahmet i lahka zemlja bosanska, kao i tvojim učiteljima Dr. Jaroslavu Sudjiju, Dr. Hajri Bašiću i Dr. Ibrahimu Gavrankapetanoviću kojih danas, također, nema među živima", zaključio je.

Dženaza dr. Filipoviću će se klanjati u ponedjeljak u 11 sati, na Gradskom mezarju Bare u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak