Deveto izdanje najprodavanije zbirke Arsena Dedića

Anadolija
Deveto izdanje najprodavanije zbirke Arsena Dedića
Predstavljeno je 9. izdanje zbirke Arsena Dedića "Brod u boci" u glazbenoj knjižari Rockmark.

Riječ je o jednoj od najprodavanijih knjiga domaćih autora na ovim prostorima.

"Brod u boci" je prva i ujedno najprodavanija knjiga Arsena Dedića.

Zbirka "Brod u boci" prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka, što je rijetko zabilježen komercijalni uspjeh, ne samo knjige poezije, nego književnosti uopće na ovim prostorima.

Knjige "Brod u boci" je u međuvremenu nestalo s polica knjižara, tako da je izdavač Rockmarka Krešimir Blažević prošle godine, za vrijeme Arsenova života, dogovorio novo izdanje koje se, međutim, prolongiralo, a autor je u međuvremenu preminuo.

Novo izdanje ostvareno je uz podršku Arsenova sina Matije i supruge Gabi.

Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret. Izdanje će biti distribuirano u regiji, u Sloveniji, BiH i Srbiji

Na druženju su prisustvovali Gabi Novak i Matija Dedić, a Arsenove stihove čitali su akademik Tonko Maroević te glazbenici Lea Dekleva, Sara Renar, Kristijan Beluhan i Aljoša Šerić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak