Čović od danas umjesto Izetbegovića na čelu Doma naroda Parlamenta BiH

Fena
Čović od danas umjesto Izetbegovića na čelu Doma naroda Parlamenta BiH

Dragan Čović je od danas predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

U narednih osam mjeseci, prema načelu redovite rotacije, funkciju prvog zamjenika obavljat će Nikola Špirić, a drugi zamjenik predsjedavajućeg bit će dosadašnji čelnik Bakir Izetbegović.

Čović, koji je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH jučer je u razgovoru za Fenu najavio da će narednih dana pokušati napraviti jednu novu dinamiku s članovima kolegija Doma naroda, Izetbegovićem i Špirićem, ali i s Miloradom Dodikom, kako bi stvorili mogućnost za uspostavu izvršne, a time i završetak uspostave zakonodavne vlasti na državnom nivou.

"Ako bismo uspjeli to uraditi u narednih petnaestak dana, smatram da bi to bio značajan iskorak, jer smo se predugo nadmudrivali i jačali nepovjerenje. Krajnje je vrijeme da okrenemo list i pošaljemo poruku iz Bosne i Hercegovine svima u Europskoj uniji koji danas drugačije gledaju jugoistočnu Europu da i s nama računaju kada ubuduće budu donosili odluke", izjavio je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak