U Sarajevu protest studentica "Kaznimo nasilje, a ne žrtve"

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu protest studentica "Kaznimo nasilje, a ne žrtve"

Grupa sarajevskih studentica organizovala je akciju pod nazivom "Kaznimo nasilje, a ne žrtve". Razlozi okupljanja pred Pravnim fakultetom u Sarajevu su skorašnji skandalozni slučajevi seksualnog nasilja, iskorištavanja i ucjenjivanja na Pravnom fakultetu u Tuzli. Protest je organizovan da bi se podigla građanska svijest o tome kako ovaj problem nije riješen osudom vozača Jasmina Mašića na godinu dana zatvora. Akciju je podržao i pokret Dosta.

Podsjećamo, u BiH je na sudu pokrenut slučaj Pravnog fakulteta za koje postoje sumnje da su kao predavači isturenog odjela Pravnog fakulteta u Tuzli prodavali ispite.

Slučaj je otvoren kada je policija uhitila stanovitog Jasmina Mašića, vozača u Vladi Kantona Tuzla.

Istraga je utvrdila kako je on bio posrednik pri polaganju ispita kod profesora osumnjičenih za korupciju, a zainteresirani su kao protuuslugu davali novce ili su pružali seksualne usluge ako je riječ o djevojkama.

Profesori Fuad Saltaga, ujedno dekan Pravnog fakulteta u Sarajevu, te Bajro Golić, Zdravko Lučić i Sanjin Omanović, kako navode mediji, istovremeno su bili i redoviti posjetitelji jednog tuzlanskog hotela za kojega se znalo da je središte organizirane prostitucije.

Dosad je presudu dočekao jedino vozač Jasmin Mašić.

FTV/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak