Pogledajte prvi teaser bh. naučnofantastičnog kratkog filma 'Fugitive'

2
Radiosarajevo.ba

Međunarodni autorski tim kojeg predvodi Adis Kutkut Billain, priznati bh. muzički producent i autor elektronske muzike, danas je predstavio teaser za prvi bh. naučnofantastični film "Fugitive". 

Film se temelji se na kratkoj priči koju je Billain napisao prije dvije godine, o jednom od tri protagonista iz njegovog konceptualnog kratkog filma "Nomad's Revenge“, koji je dio istoimenog albuma, izdatog 2019. godine.

"Ono sto vam mogu otkriti je da ovaj film ulazi u ekstreme ljudskih eksperimentacija koje ce zaživjeti i na našim prostorima u budućnosti, bilo našom ili inostranom inicijativom. Od tehnologije se ne može više pobjeći, ali da li tehnologija može pobjeći od vremena? Suštinska sudbina ljudi i tehnologije je mnogo dublje isprepletena memorijama - koje nas čine onim što jesmo, ali nekad memorije i ne možemo da biramo. Granica izmeju vremena i memorija nikad nije jasno definisana. Veliki događaji su svjedoci tog fenomena. Sa pojavom i praksom kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavilo i samo memorije ostaju kao zadnji svjedok čovječanstva", rekao je Billain povodom filma. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak