Otvorena izložba "Svijet ilustracije": Predstavljeno blizu 100 radova

0
Radiosarajevo.ba

Danas je u Jelićevoj otvorena izložba pod nazivom "Svijet ilustracije", istaknute umjetnice Kantona Sarajevo Džejlane Karaman Pašić.

U toku trajanja izložbe, biti će prikazano oko stotinu radova nastalih u saradnji sa književnicima i izdavačkim kućama, uključujući autorske slikovnice, karte i razne ilustrovane edukativne materijale za djecu. Radovi su izrađeni u različitim tehnikama poput tempere, gvaša, tuša, olovke, kao i digitalne tehnike. Glavni fokus izložbe je na sadržaju namijenjenom djeci. 

Slika i riječ su oduvijek u neraskidivoj, drugarskoj vezi. Učiti djecu kulturi knjige od najranije dobi izuzetno je važno, jer pouka bajke može utjecati na različite aspekte djetetovog života – od emocionalnog i moralnog razvoja do razvoja inteligencije i moći rasuđivanja.

Osim izloženih ilustracija, u svijet mašte i pisane riječi uvest će nas višestruko nagrađivana bh. književnica Marija Fekete-Sullivan, koja će tokom otvorenja čitati jednu od svojih bajki. Za najmlađe posjetioce bit će pripremljen poseban kutak u kojem će moći bojiti, mozgati i rješavati zadatke koje je pripremila autorica izložbe.

Zaustavimo ekocid: Radovi na izvoru Une nisu stali, uočen signalni rak

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo poziva sve ljubitelje umjetnosti, roditelje i djecu da im se pridruže i uživaju u ovom jedinstvenom događaju koji slavi ljepotu ilustracije i pisane riječi.

Izložba će biti otvorena 15 dana i moći će se pogledati radnim danima od 9 do 15 sati na adresi centra u ulici Jelića 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak