Otvorena Galerija sjećanja Sulejman Kupusović

Radiosarajevo.ba
U Narodnom pozorištu na simboličan način obilježen je rođendan teatarskog velikana Sulejmana Kupusovića.

Ovaj reditelj je svojim dugogodišnjim i dragocjenim umjetničkim djelovanjem ostavio autentičan i neizbrisiv trag na području pozorišne umjetnosti u BiH.

Sulejman Kupusović (7 April 1951 – 15 August 2014.) je bio  svojevrsni "zaštitni znak" Narodnog pozorišta u Sarajevu, gdje je ostvario niz supješnih predstava.

Na događaju koji je u subotu 7. aprila upriličen u foajeu Narodnog pozorišta, upriličena je promocija knjige Kupusovićevih kolumni, nastalih u periodu od 2005. do 2014. godine, te otvorena Galerija sjećanja. 

Izdavač knjige kolumni pod nazivom “Gospodo Bosanci i ostali, debelo smo zaostali” je Kult B, a urednik i priređivač Dževdet Tuzlić. Nakon promocije knjige, u galeriji je otvorena izložba „Bezvremenski teatarski rukopis – Sulejman Kupusović“.

Večeras, u redovnom večernjem terminu na sceni NPS bit će izvedena komedija „Balkanski špijun u Sarajevu“, teatarski hit u režiji Sulejmana Kupusovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak