Nihad Kreševljaković, novi direktor MESS-a uživo na RadijuSarajevo

Radiosarajevo.ba
Nihad Kreševljaković, novi direktor MESS-a uživo na RadijuSarajevo
Na čelu najpoznatijeg regionalnog teatarskog festivala MESS, odnedavno se nalazi provjereni teatarski djelatnik i bivši direktor SARTR-a - Nihad Kreševljaković.

On je na mjestu direktora 'J.U. MES Međunarodni teatarski festival – Scena MESS' naslijedio Dinu Mustafića, za kojeg s pravom možemo reći da je dao identitet poslijeratnim izdanjima MESS-a. 

Kreševljaković je suradnik Festivala MESS još 1994. dodine, najprije kao program menadžer, a petnaest godina je obavljao funkciju izvršnog producenta Festivala. Godine 1995. pokreće program Modul Memorije Festivala MESS, čiji je umjetnički rukovoditelj od 2002.

”Kao novom direktoru, moj imperativ jeste očuvanje kontinuiteta Festivala,  te očuvanje do sada izgrađenih rezultata, a što bih smatrao važnim osobnim uspjehom. U tom pogledu podjednaku pažnju posvetio bih objema komponentama J.U. MESS, odnosno festivalu i novim produkcijama u okviru Scene MESS, postojećim programima i aktivnostima (kao što je Modul memorije), te afirmiranju novih programskih sadržaja i vrijednosti”

Ovako u zvaničnoj izjavi kaže Kreševljaković, nakon što mu je povjeren odgovoran zadatak. 

Opširnije o njegovim planovima i programu 56. izdanje festivala saznajte u emisiji Četvrtkom o kulturi, koja je na programu Radija Sarajevo danas u 12,10.

Slušajte nas na 90,2 odnosno putem web streaminga

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak