Muzej književnosti poziva građane koji imaju snimke emisija ratnog Radija Zid da im se jave

0
Radiosarajevo.ba
Muzej književnosti poziva građane koji imaju snimke emisija ratnog Radija Zid da im se jave

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine na svom Facebook nalogu podijelio je važnu informaciju.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Važno obavještenje,

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Molimo sve građane/ke koji/e imaju audio materijale emisija sa ratnog Radija Zid da nam se jave privatnom porukom ili putem emaila na mkpu.bih@gmail.com.

Snimci radio emisija Zida bit će pohranjeni u novoformiranoj muzejskoj zbirci 'Karim Zaimović'", apeluju iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, iz muzeja Književnosti i pozorišne umjetnosti BiH krajem godine stigle su vijesti o otkupu građe i formiranju zbirke Karima Zaimovića.

On je sanjario o Sarajevu kao niko do sada: Godišnjica smrti Karima Zaimovića

Postignut je dogovor o otkupu građe, a sporazum su potpisale direktorica ove institucije Šejla Šehabović i majka Karima Zaimovića, Ašida Zaimović.

Time je zbirka "Karim Zaimović" postala 68. po redu književna zbirka koja se čuva u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

U ovom Muzeju pohranjene su zbirke posvećene Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Maku Dizdaru, Isaku Samokovliji, Silviju Strahimiru Kranjčeviću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Petru Kočiću, Kalmiju Baruhu i mnogim drugim književnicima, a dio je izložen i u Stalnoj postavci ove institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak