Koncertna jesen u Kriterionu sa četiri muzička događaja

Radiosarajevo.ba
Koncertna jesen u Kriterionu sa četiri muzička događaja

Jesenji program kina Kriterion u Sarajevu donijet će publici čak četiri muzička događaja.

Tako će koncerti uključiti headlinere Orphaned Land, Jucifer, Red Five Point Star i Tapso II. 

Za kraj oktobra planirana je i Noć vještica, a kostimirane 'lovce na zabavu' očekuje veliki party, 4 DJ imena, maraton filmova i mnogo iznenađenja i nagrada. 

Bendovi dolaze iz cijelog svijeta, pa će tako publika imate priliku slušati 19. oktobra Orphaned Land, izraelski folk/progressive metal bend koji u Sarajevo dolazi u okviru svjetske turneje. 

Snimili su čak četiri albuma i jedan EP, a interesantna činjenica je da na svoje koncerte često dolaze sa trbušnim plesačicama. 

Američki sludge/drone doom metal/punk duo Jucifer nastupit će 21. oktobra. Snimio je pet albuma, a njihova turneja nikad ne prestaje, jer bend ne napušta svoj kombi. 

Slovenački ska swingeri, kako sami vole da kažu, Red Five Point Star nastupit će 25. oktobra, a petnaestogodišnjicu aktivnog rada proslavit će Balkanskom turnejom koja će obuhvatiti koncerte u Hrvatskoj, BiH, Albaniji, Grčkoj, Rumuniji i Srbiji. 

Eksperimentalni bend iz Italije, tačnije sa Sicilije Tapso II, pred sarajevskom publikom će se naći 2. oktobra. Za sebe kažu da vole svirati intenzivnu matematičku melodiju s utjecajem rock ‘n’ rolla, podebljanu preciznim bubnjevima, insertima električne gitare i glasa, saopćeno je iz Kriteriona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak