Izložba u Muzeju 'Bitka na Neretvi': Dženad Džino poklonio Jablanici svojih 25 najboljih fotografija

1
Fena

Izložba fotografija Dženada Džine "10 godina fotografije" otvorena je u srijedu 22. februara, u zgradi Muzeja "Bitka na Neretvi" u Jablanici u sklopu obilježavanja Dana Općine Jablanica.

"S obzirom na to da ove godine slavim jubilej deset godina fotografije u mom životu, htio sam da moja prva izložba bude u Jablanici, gdje je sve i počelo. Ovih deset godina čini se kao dug period, ali zapravo je to vrlo brzo prošlo i kroz te godine napravio sam zaista toliko dobrih fotografija i nije mi bilo lako odabrati koje ću predstaviti na izložbi", kazao je Džino.

Ovom prigodom fotograf je odabrao 25 svojih radova.

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

"Iskreno, nisam ni znao da imam toliko lijepih i posebnih fotografija u svom životu da će mi biti problem izabrati 25 najboljih. Nastavit ću raditi kao i do sada, volim fotografiju, ali sam se prebacio i na neke video projekte koji se mogu pratiti na mom Youtube kanalu", kazao je Džino.

Dodao je kako će u ovoj godini, osim u Bosni i Hercegovini, održati i nekoliko internacionalnih izložbi.

"Malo je gradova koji me nisu već pozvali, dogovaramo termine, a osim BiH bit će izložba u Danskoj u organizaciji fotokluba Esbjerg, a u maju ću održati i jednu izložbu u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Norveškoj – kazao je Džino.

Izložba "10 godina fotografije" bit će otvorena do petka, 24. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak