God Dethroned u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
God Dethroned u Sarajevu

U kinu Bosna će se 28. juna u 20:00h održati koncert kultnog holandskog metal benda God Dethroned.

God Dethroned su brutalan ali i iznimno melodičan bend iz Holandije, zemlje koja ja poznata po kvalitetnom metalu i bendovima koji su definirali death metal: Pestilence, Gorefest, Sinister,itd. Njihova muzika se teško može markirati, no činjenica je da su jedan od onih bendova koji nisu izdali loš album, jedan od onih bendova čije pjesme prepoznajete i nakon više godina…

God Dethorned su nedavno izdali svoj novi album Passiondale koji je dobio odlične kritike po stranim medijima, a ovo im je prva turneja za novi konceptualni album o 1. svjetskom ratu.

Jako zanimljivo je to da se cijela turneja bazira prvenstveno na koncertu u Sarajevu, koji pada tačno na 95-ogodišnjicu atentata na Franza Ferdinanda (28. jun) i da baš taj koncert u Sarajevu dovodi God Dethroned na Balkan i ostatak turneje.

Na turneji će ih pratiti talijanski Fleshgod Apocalypse koji sviraju tehnički death metal i prvo ime death grind-a na prostorima ex-yu Sacramental Blood. Na novom albumu Fleshgod Apocalypse Oracles, koji izlazi ovih dana, bubnjeve je svirao bubnjar Hour Of Penance, a gitarista/vokal u F.A. je također vokal u HOP. Sarajevski koncert će također biti i promocija debi albuma Sacramental Blood-a kojeg upravo završavaju u studiju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak