Galerija Novi Grad najavljuje: Pejzaži duše, uma i srca Alise Teletović

3
Radiosarajevo.ba

Galerija Novi Grad najalvjuje otvaranje izložbe "Pejzaži duše, uma i srca" sarajevske akademske slikarice Alise Teletović. 

Radi se o selekciji dvadesetak slika kombinovane tehnike, na papiru, dimenzija 70x50cm.

"Pejzaži duše, uma i srca" savremene slikarice i grafičke dizajnerice, Alise Teletović, odražavaju razmišljanje da negde duboko u nama, ispod granice svjesti, divljaju razni motivi i osjećanja, a uloga svesnog Ja je, između ostalog, da sve njih uravnoteži - napisala je autorica.

“Mi smo tako krhki i dragocjeni. Kako je tehničko-naučni svijet rastao, tako je naš svet postajao dehumanizovan. Čovek se osjeća usamljenim u univerzumu zato što više nije povezan s prirodom, izgubio je svoje autentično i nesvesno značenje – kaže slikarica.

Svečano otvorenje, uz sve epidemioloke mjere, održat će se u ponedjeljak 15.02.2021 u 14:00h. Izložba traje od 15. do 24. februara 2021.godine, a radno vrijeme galerije je od 10:00 do 16:00 sati svaki dan.

Alisa Teletović : Pejzaži duše, uma i srca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak