Djeca iz Bloom škole na jedan dan su osjetila kako je izlagati kao umjetnik

Radiosarajevo.ba
Veliki broj djece, roditelja i posjetitelja prisustvovali su otvaranju izložbe 'Art for Kids' u srijedu u Muzeju savremene umjetnosti Ars Aevi, čiji je direktor, osnivač i koordinator razvoja Enver Hadžiomerspahić.

Prikazana su djela devedesetero djece iz sarajevske Bloom škole stvaranih na tri kreativne radionice održane u prostoru Art Depoa Ars Aevi, a organizatori su bili studenati asocijacije AIESEC.

Djeca iz škole, zajedno sa nastavnicom umjetnosti Claire Dupont, istražili su muzej u kojem su izložena djela nekih od najvažnijih međunarodnih umjetnika te su podstaknuti da dobro pogledaju neka od djela i da sami stvaraju umjetnost, nakon čega su stvorili raznobojne kolaže koji su izloženi na jučerašnjoj izložbi.

Nakon govora tima Ars Aevi, studenti iz AIESECA-a (Elena Ferreri iz Italije, Esmer Hasanli iz Azerbejdžana, Jasemin Kokez iz Turske, Ruth Mueller iz Njemačke i Lukas Pandolfo iz Brazila) održali su vlastite govore, a nakon njih su govorili predstavnici AIESEC-a Sarajevo, Amina Kuhinja i Muhamed Solunovic.

Večer je također uljepšana nastupom dva muzičara, Ariane Piknjač i Harisa Kartala.

Djeca iz Bloom škole postala su umjetnici na jedan dan i osjetili su radost jer su njihova djela izložena u predivnom prostoru Art Depoa Ars Aevi  u blizini djela nekih od najpoznatijih svjetskih umjetnika.

Roditelji i posjetitelji bili su veoma sretni i ponosni na njihova ostvarenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak