DJ Jasmina & Friends u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih

Radiosarajevo.ba
U Amfiteatru sarajevskog Doma mladih 3. februara, Red Bull Music Academy Radio Adria Show predstavlja prvi ovogodišnji DJ Jasmina&Friends, događaj koji Jasmina organizira s prijateljima, party o kojem je maštala godinama.

Prijatelji Nazzif, Kido i Klabika Collective zagrijat će prisutne ravnomjernim i melodičnim deep-house ritmom od 22:00 do 01:00. 

Za svoj petosatni set, od 01:00 do 06:00, Jasmina je pripremila dvije cjeline pomno odabranih ploča. 

U prvom dijelu seta od deep-house do deep-techna, dominirat će labelovi kao što su Pokerflat, DIY, Pampa i Liebe Detail, dok će drugi dio seta biti po mjeri ljubitelja tvrđeg zvuka, muzika umjetnika koji potpisuju za 50 Weapons, Bitch Control, Dystopian...

Link na event

DJ Jasmina, veteranka bosanskohercegovačke elektronske scene, prvi je put stala za mix pult 1999.godine. Osim brojnih domaćih i regionalnih nastupa, Jasmina je gostovala i na mnogim međunarodnim festivalima i puštala ploče u vrhunskim klubovima, od Berlina do Detroita.

U svojoj dugogodišnjoj muzičkoj karijeri, Jasmina je nastupala s velikim imenima elektronske muzike, kao što su Abe Duque, Mladen Solomun, Gebruder Teichmann, Martini Bross, Gudrun Gut, Eurokai, Mike vamp, K-Hand, Kevin Saunderson i mnogi drugi.

Jasmina vrti muziku isključivo s ploča.

Prepoznatljiva po svom izboru muzike, vještini miksanja, i eleganciji cjelokupne izvedbe, Jasmina na svojim nastupima komunicira iskrenu ljubav i pozitivnu energiju koju u njoj budi muzika. Tu emociju s lakoćom prenosi na publiku, krećući se od prljavih i minimalnih, do senzualnih i dubokih zvukova.

Loading...

Loading...

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak