Bookstan najavljuje dolazak Bužarovske i Jančovskog iz Makedonije

Radiosarajevo.ba
Nastavljajući tradiciju predstavljanja regionalnih autora i njihovih novih knjiga nastalih u produkciji Buybooka, Internacionalni festival književnosti Bookstan sa zadovoljstvom najavljuje dolazak Rumene Bužarovske i Tihomira Jančovskog iz Makedonije

"Zahvaljujući drugom Bookstanu, imat ćemo priliku čitati sjajnu posljednju knjigu kratkih priča Moj muž u Buybookovom izdanju, što je ujedno i prvi prevod ove odlične autorice na bosanski jezik", najavljeno je iz Bookstana.

Nenametljivim angažovanim pristupom i vrhunskim stilom, Bužarovska je kratkim pričama odavno osvojila regiju.

I poeziju Tihomira Jančovskog, jednog od najzanimljivijih makedonskih pjesnika, prvi put ćemo imati priliku čitati na našem jeziku te se upoznati s autorom u okviru Regionalnog programa drugog Bookstana.

Izbor iz njegove poezije pod nazivom Godine su napravili i sa makedonskog preveli autor, književnik i prevodilac Ahmed Burić. 

Uz iskustvo prošlogodišnjeg uspjeha i pokazatelja koji sugeriraju itekakvu potrebu za intenzivnijom komunikacijom između književnosti, njenih autora/ica i publike, organizatori su procijenili da u glavnom gradu BIH postoji interes za festivalom ovakvog tipa.

Internacionalni festival književnosti Bookstan održat će se u prostorijama knjižare Buybook i Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu od 4. do 7. jula 2017. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak