Top pet savjeta Dodiku kako će unijeti zastavu, a da ne krši Ustav BiH

Radiosarajevo.ba

Prethodnih mjesec dana nas svakodnevno iznenađuju, ljute, ali i nasmijavaju vijesti o postavljanju zastave Republike Srpske u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, piše Frontal.ba. 

Piše: Slobodan Blagovčanin/Frontal.ba 

Tri najpoznatija aktera ove drame su svakako Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović. Ova udarna trojka pored svih silnih problema, kojima bi se mogla baviti – prethodni mjesec dana platu su zarađivali postavljajući i uklanjajući zastave, ističe Frontal.

Tako smo iz medija mogli saznati kako izgleda taktika Komšića i Džaferovića o uklanjanju zastave, ali i čuti stav Dodika o čitavoj ovoj situaciji. Kako bismo prekratili njihove bitke oko zastave i omogućili im da nesmetano nastave raditi svoj posao odlučili smo se ponuditi prijedloge gospodinu Miloradu Dodiku kako da obezbjedi prisustvo zastave Republike Srpske u predsjedništvu BiH. Naravno, sve skladno sa Ustavom Bosne i Hercegovine i Zakonom o zastavi, grbu i himni:

1.) Neka kupi od narodnih para lap top od 21 "inch", na kojem naravno neće ništa raditi. Na lap top sa vanjske strane neka stavi naljepnicu u bojama zastave Republike Srpske.

Foto: Frontal.ba: Laptop za Dodika

2.) Može kupiti od narodnih para novo odjelo i cipele. Šiveno po njegovoj mjeri svakako, ali u bojama zastave Republike Srpske. Kada se pojavi na sastanku može da se brani svojom slobodom izbora za odjevanje. Ako mu je previše odijelo, onda bar može neka kravata?


Foto: Frontal.ba: Kravata za Dodika

3.) Neka se javi da mu naprave maskicu za telefon. A onda neka u dogovoru sa svojom sekretaricom stalno dobija pozive tokom sastanaka, kako bi svi vidjeli zastavu Republike Srpske na njegovom i našem (od narodnih para da kupi) telefonu.

Foto: Frontal.ba: Maska za mobitel za Dodika

4.) Neka namjesti tender kompaniji PepsiCo Zapadni Balkan za prodaju Pepsija u Predsjedništvu. Onda neka izlobira kod njih da u Predsjedništvu se služi personalizovani pepsi u bojama zastave Republike Srpske. Samo mu obrnu boje, šta je frka?!

5.) Neka raspiše tender za kupovinu personalizovanih čarapa za njegovo osoblje i njega u predsjedništvu u bojama zastave Republike Srpske. Onda neka otvore instagram profil i da svaki dan stavljaju "instagram priče" kako sjede prekrštenih nogu, a u fokusu boje zastave Republike Srpske.

Foto: Frontal.ba: Čarape za Dodika

EXTRA:

6.) Neka angažuje na „fejsbuku“ profil „Povoljna šminka Istočno Sarajevo“ i dogovori termine šminkanja svaki put prije nego ima važan događaj u Predsjedništvu. Može i ovo od narodnih para, a ideja za šminkanje može biti nešto ovako:

Foto: Frontal.ba: Dodik sa šminkom

Tekst je duhovitog karaktera i nema namjeru da vrijeđa bilo koga. Tekst za namjeru ima da pokaže besmisao dešavanja, kojima svjedočimo prethodnih mjesec dana. Ovom prilikom apelujemo na tročlanu družinu da pronađu zajedničko riješenje i da prestanu da se brukaju sa pojavljivanjima u medijima. Radite svoj posao.

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak