Armin Handžar: Milanoviću, iznevjerili ste bebu koja je '92. pobjegla u majčinom stomaku iz Sarajeva

19
Radiosarajevo.ba
Armin Handžar: Milanoviću, iznevjerili ste bebu koja je '92. pobjegla u majčinom stomaku iz Sarajeva

Zoran Milanović, predsjednik susjedne Republike Hrvatske, je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak ponovo govorio o tome šta je genocid i šta bi, prema njegovom mišljenju, trebao biti.

Tako je Milanović kazao da je genocid "politička metrika" odgovarajući na pitanje o tome da li je na samitu u Ljubljani negirao genocid u Srebrenici. 

Armin Handžar, vijećnik SDP-a u općini Novo Sarajevo, na društvenim mrežama je pisao o Milanovićevim 'ispadima' ili bolje rečeno uvredama. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Iz Ureda Milanovića komentirali navode da je negirao genocid: Napisali samo 4 riječi!

"Ponukan posljednjim izjavama Milanovića jednostavno sam osjetio potrebu za pisanjem ovog posta, jer me se lično tiče.

Poštovani (ovo govorim samo radi titule koju obnašate, a nikako zbog Vas, jer ste moje poštovanje izgubili) gospodine Milanoviću. Zovem se Armin Handžar, od oca Sabahudina i majke Brigite.
Čovjek sam koji je rođen 1992. godine u Zagrebu u Republici Hrvatskoj, državi koja je poput mene, prihvatila na hiljade ljudi i spasila ratnog ludila. Rođen sam u Petrovoj bolnici u dijelu Zagreba zvanog Medveščak, i bio sam smješten kod našeg porodičnog prijatelja Davora.

Vječno sam zahvalan Hrvatskoj i ljudima u mom Zagrebu na svemu. Svjestan sam da navedene izjave dotičnog ne predstavljaju mišljenje većine stanovnika Hrvatske i Zagreba. Radio sam u dva navrata za vas Milanoviću na vašoj kampanji i podržavao vaše nastojanje da postanete Predsjednik RH.

Aljoša Čampara objasnio Zoranu Milanoviću šta je to - genocid

Iznevjerili ste zdrave odnose, iznevjerili ste socijaldemokratsku ideju, iznevjerili ste onu malu bebu iz 1992. godine koja je pobjegla u majčinom stomaku iz Sarajeva, grada kojeg su ti koji su počinili genocid u Srebrenici, a kojeg javno poričete i negirate, otjerali iz grada mojih predaka. Iznevjerili ste sve iskrene i poštene prijatelje Bosne i Hercegovine iz Hrvatske i ugrozili odnose koji se dugo grade.

Nadam se da je ovo vaša posljednja stanica u politici i socijaldemokratskoj porodici, i da ste samo dio jednog pogrešno perceptiranog mišljenja, a ne sistemskog djelovanja susjedne države na Bosnu i Hercegovinu.

Javno se morate izvinuti svim preživjelim Srebreničanima, i građanima Bosne i Hercegovine", napisao je Handžar u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak