Ove sedmice počinje Weekend.17 – jedini festival koji ne treba najavu

0
Radiosarajevo.ba

Weekend.17 se ove sedmice vraća u svom najvećem izdanju, spreman nadmašiti sva očekivanja. Od 19. do 22. septembra, pod pokroviteljstvom Adris grupe, Rovinj će ponovno postati središnje mjesto okupljanja vodećih stručnjaka iz svijeta medija, komunikacija i biznisa. Ovaj jedinstveni festival već godinama pomiče granice i nudi savršen spoj edukacije, networkinga i zabave, stvarajući nezaboravne uspomene za sve posjetitelje i učesnike.

Ono što Weekend.17 ove godine izdvaja jest jedinstveni spoj četiri festivala u jednom. Osim već etabliranog Weekend Media Festivala, Rovinj će po drugi puta ugostiti i HR.Weekend te po prvi put AI Weekend i Finance Weekend. Ova kombinacija donosi bogat program koji nudi sve – od inspirativnih panela i predavanja, do prilika za networking i stvaranje novih saradnji. Kad padne noć, posjetitelje očekuju nezaboravne zabave koje su postale zaštitni znak festivala, osiguravajući da se u Rovinju spoje poslovni uspjesi i vrhunska zabava na najbolji način.

Humora nikad dosta

Za one željne dobrog humora pripremili smo panel „Od liste nadrealista do liste humorista“, na kojem ćete saznati kako se humor na Balkanu prilagodio modernim vremenima, ali ostao jednako univerzalan i prepoznatljiv. Nekada je „Top lista nadrealista“ nasmijavala cijelu regiju svojim beskompromisnim skečevima, a danas, zahvaljujući platformama poput TikToka, moderni nadrealisti nastavljaju tu tradiciju. Ne propustite što vam na tu temu imaju za reći Sead Hrustanović, jedan od najpoznatijih balkanskih TikTokera, koji oduševljava publiku interpretacijama balkanskih mama, mahala i komšiluka, zatim Niko Ćuturić, poznatiji kao KojeNiko, koji gradi popularnost kroz videozapise u kojima glumi tipičnu mamu u situacijama koje su svima prepoznatljive te Rafaela Seba, aka @RafTheCild, koja unosi duh Dalmacije u svoje kreativne skečeve koje je započela s mamom i bakom.

Weekend.17 pokriva sve teme

Osim njih, na stage ovogodišnjeg Weekenda stiže Thomas Erikson, autor bestselera „Okruženi idiotima“, koji će publici razjasniti sve nedoumice oko komunikacije i savjetovati kako efikasno surađivati u poslovnom, ali i privatnom okruženju. Na panelu „Točka preokreta“ powered by HTZ pričat će se o ključnoj temi ove sezone- hrvatskom turizmu koji bilježi vrtoglave brojke, dok istovremeno svjedočimo sve većim pritiscima na lokalno stanovništvo, infrastrukturu i prirodne resurse. Na pitanje gdje je granica, odgovaraju Tonči Glavina, ministar turizma i sporta, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice i Tomislav Popović, direktor Maistre, a sve pod moderatorskom palicom Nevene Rendeli Vejzović, direktorice Prime Time komunikacija.

Rovinj postaje epicentar susreta svjetski poznatih imena

Popularnim svjetskim imenima koja stižu u Rovinj pridružuje se i Melissa Bell sa CNN-a, koja će prisustvovati godišnjici 10 godina N1 u regiji. Osim nje, dolazi i jedan od najvećih stručnjaka iz svijeta sporta i biznisa, Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e koji će u razgovoru 1 na 1 s Milanom Vlaović Kovaček otrkiti sve tajne najvažnije sporedne stvari na svijetu, dok će na predavanju „Između terena i reflektora: od sporta do showbizza“ glavnu riječ voditi Aco Petrović, košarkaški trener te moderator Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Festivala.

Weekend Media Festival uvijek prati aktualne trendove i donosi odgovore na ključna pitanja, zato skip intro i ne propustite biti dio Weekenda.17 jer jedna ulaznica vrijedi za sve festivale, a za lakše snalaženje preuzmite My.Weekend aplikaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak