Od True Crime Balkan do Superbowla: Što nas sve čeka na Weekend.17?

1
Radiosarajevo.ba

Weekend.17 se vraća i ove godine s najistaknutijim govornicima i najaktualnijim temama. Ove godine će biti najveći i najbolji Weekend dosad, jer će se od 19. do 22. rujna na poznatoj adresi u Rovinju okupiti najveća i najutjecajnija imena iz svijeta medija, komunikacija i biznisa. Ispratit ćemo ljeto u velikom stilu, naučiti nešto što nitko drugi ne zna, umrežiti se s elitom i naravno, zabaviti se bolje nego itko drugi može zamisliti.

Samo vrhunski stručnjaci

Ove godine na Weekend.17 dolazi Bob Garfield, legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert. Garfield je kolumnist Washington Posta i The Guardiana te dugogodišnji analitičar ABC Newsa. Na panelu „Dead Man Walking“ govorit će o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, što on naziva digitalnom revolucijom. Prema Garfieldu, ova revolucija ima sve odlike industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja.

Također, u goste nam stiže Micael Dahlen, profesor sreće. Da, dobro ste pročitali – sreće. Dahlen će ponuditi nove perspektive o životu i radu te objasniti kako uskladiti život i posao. Njegova akademska karijera fokusira se na potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost. Napisao je brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubojica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Sve u svemu, njegovo predavanje ne smijete propustiti.

Predstavljamo vam „True crime na balkanski način“. Na najluđi vikend u godini dolazi i poznato lice s televizijskog ekrana, Andrija Jarak. Ovoga puta moderirat će panel o kriminalu na Balkanu. Na panelu će mu se pridružiti Filip Švarm, dugogodišnji urednik tjednika Vreme i autor brojnih TV serijala, Vladimir Faber, bivši glavni ravnatelj policije, te Dario Todorović, scenarist i redatelj serijala Dosje Jarak. Panelisti će razjasniti ključne izazove s kojima se istražitelji i pravosudni organi suočavaju u borbi protiv organiziranog kriminala te ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentiranja zločina u regiji.

Foto: Weekend.17: Pete Radovich Jr

Pete Radovich, višestruko nagrađivani kreativni direktor i potpredsjednik produkcije CBS Sports, ove godine će na Weekend Media Festivalu podijeliti svoja iskustva o medijskom spektaklu zvanom Super Bowl. Publici će, između ostalog, otkriti je li Taylor Swift razlog rekordne gledanosti od 125 miliona ljudi i kako se biraju izvođači za poluvremenski show, a sve to pod naslovom predavanja „What the f*** is Super Bowl anyway?“.

Vraća se HR.Weekend

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend, koji se održava na istoj lokaciji u isto vrijeme, oduševio je sve HR profesionalce, voditelje ljudskih potencijala, poslodavce i predstavnike tvrtki. Organizatori i ove godine okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će raspravljati o razvoju i primjeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima. Jedan od njih je Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda. Schulz je koautor knjige „Dobar život“, koja se temelji na najduljem longitudinalnom istraživanju sreće na svijetu, koje traje već osam desetljeća. Znanstveni uvidi dr. Schulza pomoći će HR stručnjacima da dublje razumiju kako podržati odnose između zaposlenika, potaknu pozitivnu radnu kulturu te shvate kako se pojedinci razvijaju tijekom svog životnog vijeka, posebno u kontekstu radnog mjesta.

Dobrodošao AI Weekend

Budući da se Hrvatska dokazala kao tech zemlja s mogućnošću za daljnji napredak, Weekend.17 po prvi puta donosi i AI Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Europe i SAD-a. Jedan od njih je Adam Silverman, autor tražilice za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se usredotočuje na razvoj DevOps alata za programere agenata AI. Također, moći ćete poslušati savjetnika za umjetnu inteligenciju Tobiasa Zwingmanna.

Foto: Weekend.17: Tobias Zwingmann

Njegovo predavanje „Kako doživjeti neuspjeh s umjetnom inteligencijom – i kako uspjeti“ obećava pružiti duboke uvide u svijet umjetne inteligencije. Kroz kombinaciju dubinske analize i praktičnih anegdota, Zwingmann će pojasniti principe koji stoje u osnovi uspješnih i neuspješnih AI projekata, omogućujući polaznicima ne samo da započnu svoj sljedeći AI pothvat, već i da osiguraju njegov uspjeh.

Stoga, #skipintro i vidimo se u Rovinju. Sve informacije i najnovije vijesti o Weekendu možete pratiti ovdje i putem službenih Instagram, Facebook, LinkedIN i TikTok kanala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije

Podijeli članak