Dva filma u produkciji FTV-a na 14. internacionalnom TV festivalu u Baru

Radiosarajevo.ba
Dva filma u produkciji FTV-a na 14. internacionalnom TV festivalu u Baru


U kategoriji dokumentarnog filma u zvaničnoj konkurenciji takmičit će se dugometražni dokumentarni film Nostalgični satovi autora i reditelja Šemsudina Gegića u koprodukciji FTV/FLASH; producent Edin Lonić, izvršni producent Šemsudin Čengić.

U kategoriji ekološkog filma takmičit će se film Gradski rudari autora Faruka Šabanovića u produkciji FTV-a, producenta Edina Lonića.

Dokumentarni film Nostalgični satovi fokusira se na priču i sudbinu hiljadu bosanske djece koja su 1992. godine sa ratom zahvaćenih prostora evakuisana u Libiju i njihovom povratku u kamp Garabuli nakon 15 godina kada je uslijedio poziv lidera Moamera El-Gadafija.

Gradski rudari je desetominutni ekološki film o sakupljačima starog papira koji na taj način osiguravaju sredstva za život, ali i o njihovom razmišljanju o bh. ekološkoj i političkoj situaciji, odnosno značaju prikupljanja odbačenog papira.

Festival počinje u ponedjeljak 26., a završava se 30. oktobra dodjelom nagrada u hotelu Princes u Baru.

rtvfbih

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak