Želja bolesne djevojčice: Ružičasti automobil i Richard Hammond

Radiosarajevo.ba
Želja bolesne djevojčice: Ružičasti automobil i Richard Hammond

Emiliji Palmer tek je osam godina, a već ima velikih problema s opasnom bolesti koja joj otežava svaki dan života.

Upala pluća od koje je oboljela prije dvije godine jako joj je oštetila pluća te je doživotno prikovala za invalidska kolica. Ona ne može samostalno disati pa joj u tome pomažu aparati koji joj dovode kisik.

Uprkos bolesti, Emilia oduvijek ima životnu želju za koju je donedavno smatrala da će ostati samo san. Ali, iz humanitarnog udruženja The Rays Of Sunshine odlučili su taj san ostvariti i djevojčici barem nakratko vratiti osmijeh na lice i uljepšati sumornu svakodnevicu bolničke sobe, piše Express.

Nakon duge potrage uspjeli su pronaći bogataša voljnog pomoći i posuditi svog Lamborghini Aventadora kojeg su privremeno obojili u ružičastu boju, a za njegov je volan sjeo Top Gearov zabavljač i vozač Richard Hammond - baš kako je mala Emilia oduvijek željela, piše Avaz.ba.

Ona je puštena iz bolnice kući na jedan dan, a tamo je zatim po nju došao Hammond u "kočiji iz snova". Iako se popularni vozač bojao da bi djevojčica mogla biti sramežljiva, ona je s njim stalno razgovarala i ispitivala ga razna pitanja dok ju je on vozio po avio pisti brzinom od 350 kilometara na sat.

"Bila je tako draga i dobra. Prava je privilegija dati svoj doprinos tako inspirativnoj, pozitivnoj i jedinstvenoj prilici", rekao je Hammond nakon vožnje. Emilijina je porodica zahvalila svima koji su pomogli da se najveća želja hrabre djevojčice ostvari, i to u tako kratkom roku kako bi Emilia još bila u mogućnosti fizički podnijeti taj napor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak