Zdravlje u čaši: Sok od cvekle

Radiosarajevo.ba
Zdravlje u čaši: Sok od cvekle

Cvekla je zaista zdravo povrće, a posebno u ljetnim danima treba ga preferirati. Cveklu možete jesti u salati, a preporučuju se i u tečnom stanju - sok je pravi izbor i treba ga piti što češće.

U nastavku pogledajte kako ga sami možete napraviti i u "dobiti zdravlje" u samo jednoj čaši ovog napitka.

Sastojci:

- 1 jabuka

- 1 cvekla

- 1 mrkva

- malo soka od limun

-  kašičica meda

Priprema

Jabuku, mrkvu i cveklu oljuštite i narendajte na sitno u jednu posudu. Ostavite pola sata do sat da odstoji i pusti svoje sokove. Na visoku posudu stavite cjediljku, pa kašikom procijedite narendano voće i povrće kroz nju. U sok dodajte malo limuna i po kašičicu meda na svaki dobijeni decilitar.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak