Zašto stavljati sol u frižider? Razlog će vas pozitivno iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba
Zašto stavljati sol u frižider? Razlog će vas pozitivno iznenaditi

Stavljanjem soli u frižider, ona će se brzo zgrudati jer upija višak vlage. 

Ova jednostavna metoda pomaže ne samo u održavanju niske razine vlage, čime se sprječava pojava plijesni, već i u neutralizaciji neugodnih mirisa.

Koliko soli koristiti?

Preporučuje se staviti jednu do dvije kašike soli u šolju ili na tanjurić i postaviti što bliže povrću u frižideru. Nakon otprilike tri sedmice, sol je potrebno zamijeniti novom.

Jack Daniel’s: Od Bondovog pića do srebrenog sponzora 30. Sarajevo Film Festivala

Pravilno raspoređivanje namirnica u frižideru:

Prilikom slaganja hrane u frižider, imajte na umu da je donji dio frižidera hladniji od gornjeg. Stoga je meso, ribu i kobasice najbolje držati na donjim policama ili u ladicama.

Mliječni proizvodi poput jogurta i sira najbolje su smješteni na srednjim policama, dok povrće treba držati u posebno predviđenom prostoru. Jaja, puter i margarin idu u vrata frižidera, a gornji dio je idealan za džemove i gotova jela.

Kako biste izbjegli nepotrebnu potrošnju energije, frižider bi trebao biti postavljen što dalje od izvora topline poput šporeta ili radijatora. Time sprječavate zagrijavanje izvana i smanjujete potrebu frižidera za dodatnim hlađenjem, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak