Zašijete zakrpu na jezik i mršate deset kila mjesečno?!

Radiosarajevo.ba
Zašijete zakrpu na jezik i mršate deset kila mjesečno?!

U pravoj globalnoj pomami za vitkom figurom i gubitkom kilograma, jetseterski Beverly Hills osvaja nov i neobičan hirurški zahvat koji damama garantuje mjesečno 8 do 10 kilograma manje, piše Kurir-info.rs

Riječ je zakrpi koja se doslovno ušije na jezik i koja stvara bol pri unosu bilo kakve čvrste hrane što znači da pacijent na tretmanu može jesti samo tečnu hranu što mu mjesečno garantuje desetak kilograma manje.

Ovu kontroverznu operaciju izumio je losangeleski hirurg Nikolas Chugay koji za desetak minuta posla uzima 2.000 dolara, a već sutradan počinje i primjena njegove dijete u skladu s kojom se unosi samo 800 kalorija dnevno.

Među onima koji su se podvrgli ovoj neobičnoj operaciji jesu i dve devojke Marilyn (20) i Lysander (27), koje se jednostavno nisu mogle obuzdati kada je riječ o hrani.

Lysander koja je imala 90 kilograma oslabila je desetak, a Marilyn koja je bila teška 76 izgubila je oko 8 kilograma.  

One su jednostavno oduševljene ovom metodom iako je veoma bolna. 

Ipak, kritičari smatraju da je zahvat opasan i neetičan. “To je prevara, sasvim neetičan zahvat. Gutate svaki dan, cijelo vrijeme. Svaki put kad zijevnete pomaknete se i otvorite usta. Vaš jezik ne leži mirno u ustima dok vi ne krenete jesti. Također, s bilo čime što zašijete na jezik riskirate infekciju. Puno ćete sliniti i bit će vrlo bolno”, rekao je plastični hirurg Richard Chaffoo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak